Skip to content

Audit manager

Hybrid
 • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Audit

Job description

Ben jij op zoek naar een uitdagende rol bij een dynamisch bedrijf waarin je een cruciale rol speelt binnen het audit team? Heb je een sterke achtergrond in audit, gecombineerd met diepgaande kennis van de pensioenmarkt en beleggingen? Dan is deze vacature bij Athora Netherlands iets voor jou! 


Over Athora

Als een van de grootste pensioenverzekeraars van Nederland speelt Athora Netherlands, met Zwitserleven als voornaamste merk, een belangrijke rol in het leven van onze klanten. Wij dragen zorg voor hun inkomen van morgen. Daarbij maken we regelmatig keuzes die van invloed zijn op de wereld van morgen.


Binnen Athora werken we aan de beste versie van onszelf en aan een cultuur waarin 4 gedragspijlers centraal staan: Haal alles uit jezelf (en breng het beste in anderen naar voren), Sta voor wat je doet (en doe waar je voor staat), Ga voor het beste (en maak beter wat goed is), Focus op resultaat (want resultaat geeft richting). In onze organisatie staat de mens, samenwerken en focus op de klant centraal. We werken samen in en aan een inclusieve werkomgeving waarin iedereen kan floreren.


Internal Audit Athora Netherlands
Internal Audit Athora Netherlands houdt zich bezig met het objectief verschaffen van zekerheid en op maat gesneden aanbevelingen op het gebied van risicomanagement, de interne beheersing en governance van de diverse bedrijfsonderdelen van de organisatie.


Wij richten ons hoofdzakelijk op operationele, IT-, compliance-, project- en strategische audits met een hoog inherent risico. Ons auditteam bestaat uit auditors met verschillende achtergronden, allen met een passie voor complexe vraagstukken op het gebied van bedrijfsprocessen en -verandering. Afhankelijk van hun specifieke vakgebied, ervaringen en interesses richten onze internal auditors zich op de verschillende bedrijfsonderdelen binnen Athora Netherlands. Het team kenmerkt zich door een professionele maar ook informele werkomgeving, met ruimte voor nieuwe initiatieven en opleidingen. We werken op onze kantoren in Amsterdam en Alkmaar en vanuit huis. We hebben een sterke focus gelegd op het ontwikkelen van professionele vaardigheden, vakkennis en persoonlijke groei.


Wat ga je doen?
Als Audit manager lever je een belangrijke bijdrage aan de continue verbetering van een beheerste bedrijfsvoering binnen Athora Netherlands. Je opereert op strategisch niveau, voert impactvolle audits uit bij de Investment Office, Commerce, Finance, Risk, Compliance, IT, Operations en bekijkt daarbij de relevante processen en systemen en de daarin verankerde beheersmaatregelen. De auditobjecten zijn erg divers en omspannen het gehele bedrijf, waardoor je een compleet en breed beeld krijgt van wat er binnen Athora speelt. Daarnaast treedt je op als accountmanager en gesprekspartner voor senior management en externe stakeholders (DNB, AFM, externe accountant).

Als Audit manager coördineer je de (complexe) audits en daarnaast ben je de inhoudelijke specialist. Je hebt diepgaande kennis van en brede ervaring binnen (internal) audit. Je bent een zeer ervaren specialist en je signaleert ontwikkelingen in het bedrijf en vertaalt deze in de methodische aanpak van audits binnen Athora. Je draagt bij aan de opzet van auditprogramma's, voert auditwerkzaamheden uit en je rapporteert over de bevindingen, conclusies en eventuele aanbevelingen aan het verantwoordelijk management. Ook voer je frequent overleg met senior management en externe stakeholders over risk topics.

Job requirements

 • Afgeronde HBO- of Universitaire opleiding. Opleidingen met een financiële richting zijn een pré.
 • Afgeronde postdoctorale opleiding RA, RO of RE.
 • Meerdere jaren relevante werkervaring bij een financiële organisatie of als auditor/-consultant bij een verzekeraar of accountantskantoor.
 • Kennis van/affiniteit met de actuariële aspecten van pensioen/ Solvency II, balance sheet management en/of investeringen is een pré
 • Kennis van governance, risk en compliance vraagstukken
 • Goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Competenties

 • Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en een positief kritische grondhouding.
 • Je bent enthousiast, proactief en zelfredzaam.
 • Je kan uitstekend samenwerken binnen een auditteam en met collega’s van andere afdelingen.
 • Je weet resultaat- en klantgericht werken te combineren, hebt overtuigingskracht en bent in staat tot afgewogen oordelen te komen, waarbij je hoofd- en bijzaken kan onderscheiden.
 • Aanvullend heb je een goed gevoel voor humor en ambitie.

Wij bieden

 • Een veelzijdige en uitdagende functie.
 • Een dynamische werkomgeving en fijne collega’s.
 • Een goede balans tussen werk en vrije tijd (Hybride Werken).
 • 216 uur vakantie op basis van 36 uur.
 • Veel ruimte voor opleidingen en cursussen (vaktechnisch, persoonlijke ontwikkeling).
 • Flexibele werktijden.
 • Aandacht voor gezondheid.

Voor de persoon met de juiste instelling is er meer dan voldoende ruimte voor persoonlijke en professionele groei, binnen of buiten internal audit. 


Ben jij enthousiast geworden?

Ook als je niet volledig aan alle gevraagde punten voldoet maar jezelf wel herkent in de omschrijving en enthousiast bent, nodigen we je uit om te solliciteren en komen we graag met je in contact.

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.


Voor vragen kun jij terecht bij Eveline via recruitment@athora.nl


Een Pre-Employment Screening is onderdeel van het Athora onboardingsproces.

Athora is committed to diversity and being an inclusive employer. Click here to find out more Diversiteit en inclusie (athora.nl)or