Overslaan naar content

Senior Operational Risk Manager

Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Risk

Functieomschrijving

Jij, als Senior Operational Risk Manager, bent cruciaal voor Athora Netherlands. Wat je rol zo speciaal maakt? Je werkt op verschillende domeinen en afdelingen en benadert operational en enterprise risico in al zijn facetten. Je komt terecht in een dynamische organisatie die op dit moment volop in beweging is, met een indrukwekkend transitieprogramma. Denk daarbij aan onderwerpen zoals Mergers & and acquisitions, de Wet toekomst Pensioenen (WtP), Outsourcing, Digitalisering, AI, CSRD en nog veel meer.


Over Athora

Athora Netherlands is een van de grootste pensioenverzekeraars in Nederland. Met onze merken Zwitserleven en Reaal dragen wij zorg voor de financiële zekerheid van onze klanten. Zodat zij onbezorgd kunnen leven als ze stoppen met werken, of beginnen met iets anders. We zijn een partner for life.


We investeren in een cultuur die de beste versie van onszelf bovenbrengt. Iedere dag gaan we ervoor: Haal alles uit jezelf (en breng het beste in anderen naar voren), Sta voor wat je doet (en doe waar je voor staat), Ga voor het beste (en maak beter wat goed is), Focus op resultaat (want resultaat geeft richting).


We werken samen in en aan een inclusieve werkomgeving waarin iedereen kan floreren. En op basis van verantwoordelijkheid en vertrouwen: jij voert de regie over een gezonde werk- privébalans die voor jou én je team het beste past om jullie teamresultaten te behalen.
Jouw verantwoordelijkheden

Als Senior Operational / Enterprise Risk Manager vervul je drie hoofdtaken:

1. Je draagt bij aan een duidelijke riskmanagementstrategie. Dit betekent dat je risicobeleid, beheer doelstellingen formuleert en richtlijnen opstelt.

2. Je draagt samen met collega’s bij aan de implementatie van dit beleid, door te adviseren en mee te denken over hun implementatieplannen.

3. Je daagt de gehele organisatie uit om risicomanagement nog effectiever toe te passen en operational risico’s in de vroegste stadia aan te pakken.


Jouw werkzaamheden

Je voert assessments uit om te beoordelen hoe wij riskmanagement integreren in onze bedrijfsvoering, systemen en processen. Je evalueert de effectiviteit van control measures en verdiept je in significante operationele incidenten. Samen met relevante afdelingen en experts analyseer je de situatie, adviseert en ondersteunt het management bij het optimaliseren van hun riskmanagementprocessen.

Je speelt een belangrijke rol bij het onderhouden, uitdragen en verder professionaliseren van het Integrated Control Framework (ICF) en hebt daar ook innovatieve ideeën over. Daarnaast heb je een kritisch oog bij risk rapportages, en geeft daar een weloverwogen oordeel over. Je ondersteunt en faciliteert het (senior) management met gestandaardiseerde methoden en technieken, waaronder Risk Self Assessments op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je neemt deel aan MT's en Risk comités en onderhoudt contact met de externe accountant en vakgenoten van andere organisaties.


Het team

Je versterkt Athora Netherlands, samen met circa 800 andere professionals. Wij zijn een team van ongeveer tien professionals waar collegialiteit en vooral een goede dosis humor niet ontbreken.

De sfeer? Informeel, positief en pragmatisch.


Vereisten

Wat vragen wij van jou?

 • Wo-niveau.
 • Minimaal 4 jaar relevante ervaring.
 • Kennis van Risk frameworks.
 • Affiniteit met zowel enterprise als operational risk.
 • Bij voorkeur ervaring in de financiële sector.
 • Vloeiend in Nederlands en Engels, zowel gesproken als geschreven.


Competenties:

 • Analytisch sterk en duikt graag diep in complexe vraagstukken.
 • Uitstekende communicatievaardigheden en overtuigingskracht.
 • Jij bent een actieve en betrokken professional met een goed gevoel voor de organisatie. Je hebt de vaardigheid om op alle niveaus binnen de organisatie als gesprekspartner op te treden, waarbij je effectief kunt samenwerken met zowel je eigen team als andere afdelingen om de gewenste resultaten te behalen. En natuurlijk, last but not least, is een goed gevoel voor humor daarbij essentieel.


Wat bieden wij:

 • We houden dit graag op maximaal 36 uur. i.v.m. kosten en richtlijnen
 • Een dynamische werkomgeving met enthousiaste en gedreven collega’s waar je je snel thuis voelt
 • Veel ruimte voor opleidingen en cursussen (vaktechnisch & persoonlijke ontwikkeling) en een jaarlijks persoonlijk groeibudget
 • De flexibiliteit om je eigen balans te vinden tussen werken op kantoor en vanuit huis (Hybride Werken)
 • Werken in ons duurzame gebouw EDGE Amsterdam West op loopafstand van station Sloterdijk;
 • Een 36 urige werkweek
 • Een 13e maand
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Aandacht voor vitaliteit & gezondheid
 • Wekelijkse borrel en leuke bedrijfsfeesten


Ben jij enthousiast geworden?

Voor vragen kun jij terecht bij Eveline via Recruitment@Athora.nl

Een Pre-Employment Screening is onderdeel van het Athora onboardingsproces.
Athora is committed to diversity and being an inclusive employer. Click here to find out more Diversiteit en inclusie (athora.nl)

of