Overslaan naar content

Online Intelligence Analyst (CRO Specialist) met Growth Hacking Skills

Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
€ 3.616,67 - € 5.510,26 per maandCommerce

Functieomschrijving

Hou jij ervan om de digitale klantreis te digitaliseren en te ondersteunen door CRO, data analyse en marketing automation, dan zoeken wij jou!Over Athora

Athora Netherlands is een van de grootste pensioenverzekeraars in Nederland. Met onze merken Zwitserleven en Reaal dragen wij zorg voor de financiële zekerheid van onze klanten. Zodat zij onbezorgd kunnen leven als ze stoppen met werken, of beginnen met iets anders. We zijn een partner for life.

We investeren in een cultuur die de beste versie van onszelf bovenbrengt. Iedere dag gaan we ervoor: Haal alles uit jezelf (en breng het beste in anderen naar voren), Sta voor wat je doet (en doe waar je voor staat), Ga voor het beste (en maak beter wat goed is), Focus op resultaat (want resultaat geeft richting).

We werken samen in en aan een inclusieve werkomgeving waarin iedereen kan floreren. En op basis van verantwoordelijkheid en vertrouwen: jij voert de regie over een gezonde werk- privébalans die voor jou én je team het beste past om jullie teamresultaten te behalen.

Over Athora Athora Netherlands is een van de grootste pensioenverzekeraars in Nederland. Met onze merken Zwitserleven en Reaal dragen wij zorg voor de financiële zekerheid van onze klanten. We streven naar een inclusieve werkomgeving waarin iedereen kan floreren en jij de regie voert over een gezonde werk-privébalans.

Wat ga je doen?

Je werkt op de afdeling Customer Intelligence & Digital. Hier optimaliseren en ondersteunen wij we de digitale klantreis op Zwitserleven.nl door CRO, data analyse en marketing automation. 


Als Online Intelligence Analist (CRO Specialist) ben je verantwoordelijk voor het identificeren en benutten van kansen om onze digitale klantreis te optimaliseren. Je maakt gebruik van zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek om diepgaande inzichten te verkrijgen in het online gedrag van onze klanten. Je ontwerpt en implementeert A/B-tests en andere experimenten via verschillende kanalen, zoals de website of betaalde advertentieplatforms om verbeteringen te valideren en werkt nauw samen met diverse teams om deze verbeteringen te realiseren. Je rapporteert regelmatig over de prestaties en biedt bruikbare aanbevelingen aan stakeholders en management die in lijn liggen met de groeistrategie. Daarnaast draag je actief bij aan het verbeteren van de algehele klantreis door het identificeren van kansen. Dit doe je door samen te werken met Business Consultants, Customer Insight Specialisten, Customer Journey experts en UX-designers.


Je verantwoordelijkheden zijn onder andere:

 • Leiden van end-to-end optimalisatieprojecten voor het digitale platform.
 • Ontwerpen, prioriteren, uitvoeren en evalueren en documenteren van experimenten, bijvoorbeeld door middel van A/B-tests en multivariate tests.
 • Analyseren van klantgedrag en data voor concrete optimalisatievoorstellen t.b.v. groei en conversie.
 • Opzetten en analyseren van betaalde online advertentiecampagnes in samenwerking met performance marketeer en marketingbureau
 • Opzetten van KPI-frameworks in samenwerking met Customer Intelligence collega’s
 • Creëren en implementeren van user stories samen met DevOps-teams en Product Owners voor het optimaliseren van de website.
 • Verbeteren van de klantreis samen met Business Consultants, Customer Insight Specialisten, Customer Journey experts en UX-designers.
 • Neemt actief deel in Experimenten team.

Vereisten

Wat vragen wij van jou?

 • HBO/WO Bachelor of Master diploma, bij voorkeur in Marketing, Economie, Business (analytics) of IT.
 • 2-4 jaar relevante werkervaring in een e-commerce omgeving op het snijvlak van business en IT.
 • Ervaring met SEA, Paid Social ads, SEO, Marketing Automation, Google Analytics, Experiment design, A/B testing en multivariate testing (MVT), inclusief statistische evaluatie, lead generatie.
 • Analytisch sterk en in staat om trends en patronen in data te herkennen.
 • Kennis van CX, CDP (Customer Data Platform), CMS (Content Management System) en DMP (Data Management Platform).
 • Agile mindset en uitstekende communicatievaardigheden in Nederlands en Engels.


Competenties

Nieuwsgierig: Vanuit een ‘test & learn’ mindset onderzoeken en toetsen of ontwerp ideeën kunnen bijdragen aan een positieve gebruikerservaring en verhoogde conversie. Passie voor het online vakgebied en digitale innovatie, op de hoogte van de laatste (tech) trends.

Analytisch denkvermogen: Middels het analyseren en ontleden van kwantitatieve en kwalitatieve data-inzichten tot nieuwe ontwerpvoorstellen komen. Daarbij weet je processen en activiteiten efficiënt te structureren.

Resultaatgericht: Gericht op het behalen van aantoonbare resultaten, ook in dynamische omstandigheden, en die te delen binnen de organisatie.

Overtuigingskracht: Vermogen om de steun en betrokkenheid te krijgen van stakeholders binnen de organisatie. Ontwerpvoorstellen duidelijk kunnen uitleggen, beargumenteren en overtuigen van collega’s om de ideeën te implementeren.

Communicatie: In staat om complexe zaken te vertalen naar zaken die door verschillende doelgroepen begrepen kunnen worden. Door effectieve communicatie je stakeholders enthousiasmeren om creatief, digital-first te denken en toekomstgericht te zijn.


Wat bieden wij:

 • Een dynamische werkomgeving met enthousiaste en gedreven collega’s waar je je snel thuis voelt
 • Veel ruimte voor opleidingen en cursussen (vaktechnisch & persoonlijke ontwikkeling) en een jaarlijks persoonlijk groeibudget
 • De flexibiliteit om je eigen balans te vinden tussen werken op kantoor en vanuit huis (Hybride Werken)
 • Werken in ons duurzame gebouw EDGE Amsterdam West op loopafstand van station Sloterdijk;
 • Een 36 urige werkweek
 • Een 13e maand
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Aandacht voor vitaliteit & gezondheid.
 • Wekelijkse borrel en leuke bedrijfsfeesten.


Ben jij enthousiast geworden?

Voor vragen kun jij terecht bij Eveline via Recruitment@Athora.nl

Een Pre-Employment Screening is onderdeel van het Athora onboardingsproces.
of